REGNBÅGSKAFFE FÖR FRIHET OCH ALLAS RÄTT

När Jonas Gardell för flera år sedan såg en bild på två unga pojkar i Iran som skulle hängas offentligt på grund av sin kärlek till varandra, brast hans hjärta. Han bestämde sig då för att han måste göra något på riktigt. I dag flera år senare är Regnbågsfonden en organisation som folk över hela världen känner till. – Medan vi hbtq-personer i Sverige och västvärlden fått det så bra på senaste åren blir det allt värre i länder som till exempel Mellanöstern, Sydamerika och Afrika. Genom att samla in pengar kan vi stötta hbtq-personer och organisationer genom advokathjälp, boende, föreningarså att vi aldrig mer behöver se bilder på pojkar som mördas offentligt på grund av sin sexuella läggning.

För Jenny Tegnhed, kategorichef på Löfbergs, fanns en längtan att Löfbergs skulle kunna vara med och stötta någon hjälporganisation. Vara med och göra skillnad där det behövs. 

Efter att första kontakten var tagen med Regnbågsfonden, lanseras nu det nya equalitykaffet som är designat i regnbågens färger. För varje sålt paket skänks en krona till fonden. – När jag fick idén och började researcha såg jag också att Regnbågsfonden ofta stöttar i de länder varifrån Löfbergs köper sitt kaffe. Det knöt ihop säcken. Det här känns så rätt, och jag är så enormt stolt över vårt livsviktiga samarbete.

Att det blev just Regnbågen som gav namn till organisationen berättar Jonas Gardell beror på att en regnbåge syns på himlen var du än befinner dig i världen. Den går inte att förbjuda. 

Text Sonja Björk Ebert

Bild Malin Nordblom