RE:CYCLE

Den 12 augusti lanserar Nespresso tillsammans med det svenska cykel- och livsstilsvarumärket Vélosophy RE:CYCLE. Det är en cykel gjord på Nespressos återvunna aluminiumkapslar.

Nespresso har sedan starten arbetat aktivt med hållbarhetsfrågor där återvinning av företagets aluminiumkapslar utgör en stor del. Aluminium är ett av världens mest hållbara material då det kan återanvändas i oändlighet och även bli till nya användbara produkter. Med syfte att illustrera detta har man tillsammans med hypade svenska cykel- och livstilsvarumärket Vélosophy tagit fram RE:CYCLE, framtidens cykel gjord på gårdagens aluminiumkapslar.

Vi grundade Vélosophy med ett tydligt mål, att ha en positiv inverkan på planeten. Detta mål är drivkraften i allt vi gör, från att vi för varje såld cykel skänker en cykel till en flicka i Ghana med syfte att förbättra flickors tillgång till utbildning, till att, som i detta fall, ta fram en cykel med återvunna aluminiumkapslar tillsammans med Nespresso, säger Jimmy Östholm, grundare av Vélosophy.

Vélosophys RE:CYCLE är framtagen för den medvetna kaffeälskaren som vill göra hållbara val. Cykeln är gjord av aluminium från Nespressos kapslar och går i en lila ton inspirerad av färgen på Nespressos populära Arpeggio-kaffe. Givetvis kommer cykeln utrustad med en mugghållare för kaffeälskare i farten.

Vélosophy RE:CYCLE släpps i begränsad upplaga på www.velosophy.cc den 12 augusti och kostar 12 500 SEK (fraktkostnad tillkommer).

Kapslarna återvinns på närmsta metallåtervinning

Nespressos kapslar är gjorda av aluminium som är det ultimata materialet för att skydda kvaliteten på kaffet och som också är oändligt återvinningsbart. Nespressokapslar återvinns enkelt på närmaste återvinningsstation för metallförpackningar i någon av Sveriges 5 800 återvinningsstationer eller i närmsta Nespresso Boutique. Kapslarna återvinns som de är, med kaffesumpen kvar.

Malin Nordblom