PRISAD DUO ANIMO

Animo är själ på esperanto. En dubbel tanke och hyllning, förklarar grundarna och meriterade tävlingskockarna Anders Karlsson och Daniel Haynes. Krogen Esperanto låg strax mittemot, där för övrigt Daniel har arbetat, samtidigt som de gillar idén kring ett språk som förenar människor över hela världen.
– Dessutom har vi verkligen lagt ner vår själ i att skapa Animo. Vi vill att det ska kännas som att komma hem: ljust, varmt och inbjudande, säger Anders Karlsson.

De har en lång historik tillsammans i Svenska Kocklandslaget, där Anders och Daniel vunnit både VM-guld och OS-silver. Men det är första gången som de står i ett krogkök tillsammans. Menyn får fokus på en snabbrörlig, kort men koncis à la carte med inledande snacks i den lilla cocktailbaren innanför entrén.

Duon tog över lokalen med ett 30-tal platser redan för två år sedan, men byggproblemen har avlöst varandra. Nu hoppas Animo äntligen öppna runt årsskiftet i 1920-talsfastigheten med adress Kungstensgatan 9 i Stockholm – där för övrigt gourmetkrogen Vassa Eggen började sin bana en gång i tiden.
– Till sommaren kan vi nästan dubbla antalet gäster när vi bygger ett orangeri på innergården, säger David Haynes.

Ur Gourmet 1-2022