Prata med din ugn!

Med Mieles nya dialogugn kan man tillaga fisk i ett isblock, eller kött i ett hölje av bivax, utan att isen eller vaxet smälter. 

Väldigt underligt men det är fullt möjligt med en helt ny teknik som anpassar tillagningen till varje råvara. Om man ska tillaga en lasagne  då tar det ungefär halva tiden. Otroligt skönt! 

Bild Malin Nordblom

 

Du kan även lägga en bit fisk i ugnen och låta ena halvan tillagas och den andra halvan förbli rå. Man kan göra suffléer med perfekt fluff varje gång och baka bröd utan någon färgad/hård skorpa. Men vill du ha en skorpa är det inga problem, dialogugnen har både den nya teknologin och den vanliga ugnens teknik, så du kan välja exakt vilken färg du vill att skorpan ska få.

– Överraska gästerna och lägg rå fisk i ett isblock och voilà, några minuter senare är fisken tillagad men isen förblir fryst. Eller ta den populära plåtmaten till helt nya nivåer. En viltstek på en bädd av grönsaker och omgiven av potatis är 45 minuter senare färdig; köttet rosa, grönsakerna lätt al dente och potatisen perfekt mjuk – enkelt, snabbt och i en enda omgång, säger Henrik Israelsson, produktchef hos Miele.

– Banbrytande teknologi att laga mat med, jag har själv inte ens snuddat vid den kapacitet som ugnen besitter. Trots min erfarenhet från det professionella köket så är jag imponerad av möjligheterna ugnens prestanda ger, säger Henrik Norström, flerfaldigt prisbelönad stjärnkock.

Dialogugnen använder elektromagnetiska vågor på olika frekvenser som känner av råvarornas textur och anpassar tillagningen efter varje enskild råvara. 

Man kan även styra den genom en app, och du har en direktlinje till Mieles provkök och alla deras recept. När du har bestämt vad det blir till middag kan du överföra receptparametrarna direkt till dialogugnen som per automatik ställer in sig för rätten som ska lagas. I appen finns också matlagningsfilmer och tips.

Kommer i två utföranden och fyra färger, pris: 94 490 kr.