Plantable Cooking Contest är Nordens första och enda helvegetariska matlagningstävling. Finalen går av stapeln den 31:a augusti och den 1:a september i Loka Brunn. Sex duktiga finalister är utsedda. Kockarna och deras kreationer håller en väldigt hög nivå, och några av dessa kockar är även med i Svenska Junior Kocklandslaget och Yrkes EM. Nu ska finaljuryn utses och snart är det dags!
Här är finalisternas bidrag:
”Risotto” på fullkornsvete med tryffelolja, toppad med rostade- och karamelliserade babymorötter, serverade med en glittrande morotsbuljong och korall av Tora Olsson, Konsult/Matartist
Nordisk växtsushi av Victor Jivhed, Vegan cookups
Potatis – Sparris – Blomkål – Spritärtor av Viktor Thulin, Kitchen & Table
Nordisk Tempeh – “Svensk sommar” av Fredrik Kämpenberg, Kämpenberg creative kitchen
Savojkålskrokett med mjukost och rödvinssås av Verena Kamena, Sabis
Rotselleritacos som nedmonterad salladsbuffé i tallriksform av Oskar Persson, Tegelbacken