Perpetuum gör comeback

För att fira Ardbegs 200-årsjubileum 2015 lanserades specialutgåvan Ardbeg Perpetuum, som ingår i Ardbegs prisbelönta samling av limiterade utgåvor. En mycket uppskattad singelmalt som nu återvänder. Ardbeg Perpetuum har komplexa toner av rök och torv som påminner om det förflutna samt ger smak av det som komma skall. Ardbeg Perpetuum återfinns i en begränsad upplaga i Systembolagets tillfälliga sortiment från den 6 december 2019.

Världen har förändrats sedan Ardbeg började destilleras på den lilla skotska ön Islay 1815. Fortfarande, 204 år senare, hämtas inspiration från öns forntida torv-område, dess otämjda själ och det vilda havet. Ardbeg Perpetuum är inspirerad av de historiska recepten och dess många olika idéer, smaker och drömmar och är en blandning av det allra bästa Ardbeg har att erbjuda. Whiskykonnässörer får nu möjligheten att återuppleva smaken av oändliga, fylliga och lockande kombinationer av Ardbegs klassiska toner tillsammans med krämiga smaker.

– Återlanseringen av Ardbegs jubileumsbuteljering, Ardbeg Perpetuum, firar inte endast milstolpen 200 år, utan även Ardbegs karaktär och receptet som innehåller både mycket ung och mycket gammal Ardbeg. Ardbeg Perpetuum kombinerar Ardbegs silkeslena whisky från bourbonfat och Ardbegs kryddigare whisky från sherryfat, vilka ger smak av mörk choklad, melass med sälta från havet, torvrök och vanilj i en oförglömlig singelmalt med oändligt lång eftersmak, säger Dr. Bill Lumsden, Director of Distilling, Whisky Creation & Whisky Stocks, The Glenmorangie Co.

Ardbeg Perpetuum har doftaromer av tjära, sot och tallkåda som leder vidare till dofter av mörk choklad, söt kola med avlägsna nötiga toner. Med några stänk av vatten i glaset avslöjas friska dofter av saltvatten, tång och linolja med en touch av kåda från tall. Smaken är inledningsvis intensiv av robust torvrök, rökig bacon, kanel och muskot, som avrundas med smak av söt och krämig mjölkchoklad. Avslutet har en mild och diskret smak av linolja, kreosot och tjära.

Ardbeg Perpetuum finns i begränsad upplaga att köpa via Systembolagets tillfälliga sortiment från den 6 december 2019.

Artikelnummer: 11001
Pris: 1099 SEK
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 47,7% Lansering: 6 december 2019