O.P. Anderson Petronella Julsnaps

Årets julsnaps från O.P. Anderson heter Petronella Julsnaps: Snapsen har en lägre alkoholhalt än de traditionella snapsarna, och har en frisk smak av pomerans och äpple som precis som originalprodukten O.P. Anderson.

– När vi lanserade O.P. Anderson Petronella såg vi det lite mer som en sommarsnaps, men märkte sedan att den passade väldigt bra till julbordet med sin äppelton och kryddighet. Så tänkte vi – varför inte göra en ännu juligare variant? Jag tog fram ett nytt recept som baserades på Petronella Original som kryddades upp med pomerans och sherry samtidigt som den fått en hint av fatkaraktär vilket passar bra till jul, berättar Jonas Odland, Aquavit Master Blender på O.P. Anderson Distillery.

Liksom alla O.P. Andersons produkter är O.P. Anderson Petronella Julsnaps ekologisk. Den kommer i en flaska om 350 ml och har en alkoholhalt på 35 %. 

– Alkoholhalten är precis så hög så att den kan möta julbordets feta och smakrika rätter, samtidigt som den är betydligt lägre än de flesta andra snapsar man har på bordet. Det gör att den är mer tillgänglig för den som vanligtvis inte dricker snaps, fortsätter Jonas.

O.P. Anderson Petronella Julsnaps passar extra bra till det småvarma julbordet, skinkan och de lagrade ostarna. 

– Jag brukar säga att man inte bara ska ha en snaps på julbordet. Till sillen och laxen kan man ha O.P. Anderson Julaquavit, för att sedan gå över till en något rundare snaps till det småvarma, såsom Petronella Julsnaps. Slutligen kan man testa Prima Julsnaps till det söta julgodiset och kolan, då den har en avrundad sötma från dadlar som passar fint till just det, avslutar Jonas Odland. 

Av Malin Nordblom