Nyttig snabbmat

Köpenhamnsbaserade startupen Simple Feast har nu lanserats i Stockholm. De levererar vegetarisk eller vegansk mat som man kan äta inom 10 minuter från att man börjat tillaga den! Allt levereras i återvinningsbara boxar, och maten är framtagen av stjärnkockar. Alla ingredienser är etthundra procent ekologiska!

Simple Feast vill hjälpa människor att äta mindre kött och företagets affärsidé är att utveckla kreativa matkoncept med växtbaserade ingredienser. Efter succén i Danmark så har de nu kommit till Stockholm.

– Det går otroligt bra för Simple Feast i Danmark och vi har de senaste månaderna sålt slut vilket är ett bevis på att det vi gör är bra. Kvalitet är viktigast, det ska inte vara någon uppoffring alls att sluta äta kött. Därför ser vi till att våra rätter håller en nivå som tidigare inte erbjudits i liknande tjänster, säger Sam Myers, expansionschef på Simple Feast.

Simple Feast grundades 2015 av danskarna Jakob Jønck och Thomas Ambus. 

– Klimatförändringarna är på riktigt och vi står inför den största utmaningen i mänsklighetens historia. Det var därför vi grundade Simple Feast. Vi vill ge människor en möjlighet att kunna hjälpa till i kampen mot klimatförändringarna. Att inte äta kött är det i särklass bästa sättet för människor att bidra, säger, Jakob Jønck, VD och en av grundarna av Simple Feast.

Av: Malin Nordblom