Nytt nummer ute nu!

Gourmet 2021 nummer 2

Ett rykande färskt nummer – 02/2021 – finns nu i butik, fullspäckat med matig läsning.

Läs om hemmakrogarna Pias Kitchen, The Nutmeg House och Cissi & Clara på sidan 57.

I det här numret träffar vi också en Göteborgstrio som hade en ambition att skapa en avskalad, lekfull miljö men utan att förlora den fingerfärdiga finessen. Resultatet blev Syster Marmelad – Gabril Melim Andersson, Elis Rytkönen och Fredrik Larssons mål när de lämnade stjärnkrogen Upper House för att flytta ut i stadsdelen Majorna.

Marie Oskarsson trillade in på en perfekt kvarterskrog och blev alldeles lycklig av allt stojande och skramlande. Mer på sidan 26.

I Malmö har kockduon Alexander Norén och Johanna Jarevik gjort en något längre resa med krogen Soi 29, från bakgatornas Bangkok till att skapa en av Skandinaviens just nu kanske bästa thaikrogar (sidan 100).

Dessutom följer vi med vår vinredaktör Anders Melldén på jakt runt jorden efter pinot noir-druvan – långt bortom Bourgogne. Och såklart mycket, mycket mer därtill.

Trevlig läsning!

 

Vill du få varje nummer av Gourmet hem i brevlådan? Besök plaza.se! 

Vill du köpa redan utgivna nummer av Gourmet i digital form? Kolla här!