Nu öppnar Folkparken i Stockholm

Folkparken i Stockholm slår upp dörrarna den 30 augusti på Sveavägen 53. I den 700 kvm stora lokalen ryms både restaurang, bar, grillkiosk och ett stort taproom med ölkranar. I köket hittar man ett amerikanskt rökskåp och en argentinsk träkolsgrill.

Krogveteranerna Martin Magnusson och Magnus Bergh står bakomsatsningen. 

I entrén till Folkparken hittar man en modern grillkiosk för take-away där all beställning sker på skärmar.

Nya Carnegiebryggeriet har skapat en Pitmaster Pale Ale speciellt för Folkparken som passar bra till maten.

– Med Folkparken vill vi skapa en enkel, trivsam och generös restaurang, säger Martin Magnusson och Magnus Bergh. Det ska vara ett stimmigt vardagsrum där olika rum och våningar har sin prägel. Genom grillen och röken skapar vi höga smaker för både köttälskare och vegetarianer. 

Folkparken serverar amerikansk BBQ med influenser från hela världen. 


Folkparken håller öppet måndag till lördag till sent på kvällen. Under vardagarna serveras lunch från klockan elva från både grillkiosken och restaurangen.

Text och bild Malin Nordblom