Nu lanseras nästa utgåva i Balvenie Stories – en mogen 26- åring med kryddig karaktär

I juli lanserade den ledande whiskyproducenten Balvenie den första utgåvan i Balvenie Stories – en whiskyserie där varje utgåva har en unik historia att berätta. Nu släpps nästa kapitel ”A Day of Dark Barley”, en 26-årig single maltwhisky vars flaska är försedd med en ljudinspelning med berättelser om hur whiskyn skapats.
Balvenie har alltid varit ett nytänkande destilleri, något som lett till att det finns otaliga historier att berätta. Därför var just berättelser i fokus när Balvenie nyligen lanserade whiskyserien Stories, där varje flaska är försedd med ljudfiler som skildrar hantverket, historierna och människorna bakom den handgjorda whiskyprocessen. Nu släpps kapitel tre i den redan populära whiskyserien, ” A Day of Dark Barley” – en fruktig och kryddig 26-åring med lätt rökighet.
– Vi är otroligt stolta över Balvenie Stories, den ger oss möjlighet att berätta
vår historia och ge hantverket bakom produkten en röst. Vi ser att såväl whiskyn som berättelserna är uppskattade av whiskyfantaster världen över. ”A Day of Dark Barley” är en personlig favorit och vi ser fram emot att låta alla där hemma ta del av det senaste kapitlet i serien, säger Daniel Andersson, Senior Brand Manager på WG&S.
Varje flaska i Stories-serien är försedd med en ljudfil som ger whiskyälskare möjlighet att ta del av unika historier om människorna bakom hantverket. Berättelsen bakom ”A Day of Dark Barley” börjar redan 1992, då Balvenies Maltman Robbie Gormley ville göra något nytänkande och annorlunda. Tillsammans med Malt Master David Stewart experimenterade man fram en whisky gjord på svartmalt, en malt som primärt användes för att göra mörk stout. Malten blandades med den traditionella Balveniemalten och år 2006 lanserades Balvenie Roasted Malt 14 YO. Tolv år senare har whiskyn mognat ytterligare och fått en unik prägel med smak av vanilj, ek och en lätt rökighet.
Balvenie Stories – A Day of Dark Barley kan beställas på Systembolaget från och med 29 augusti 2019 med artikelnummer 40567.
Smakprofil:
A Day of Dark Barley – Aged 26 Years 700 ml
Pris: 6 995 SEK.
Begränsad utgåva: 60 flaskor
Alkoholhalt: 47,8%.
Doft: Rik och kryddig doft av malt, ek, vaniljkola och brunt socker.
Smak: Söt smak med citrustoner, apelsin, kanel och ingefära. Eftersmak: Lätt rökighet med eftersmak av ek och vanilj.