New York, Venedig och Paris på hemmaplan

I sommar satsar hotellkoncernen på hemester. En semester hemma i Sverige. Konceptet innefattar sex populära resmål där semestersugna svenskar guidas till drömdestinationen på hemmaplan. Oavsett om tankarna för dig till vita sandstränder eller vibrerande storstadspuls finns här något för dig.

Drömmer du om en sommar i The Big Apple? Inga problem, det ligger nämligen mitt i Stockholm. Ta hissen upp till takterassen Arc på designhotellet Blique by Nobis för att mötas av en utsikt i sann New York-anda. Om du undrar ifall det är frihetsgudinnan du skymtar i horisonten är du faktiskt inte helt fel ute. Från takterrassen ser du Vattenbärerskan, en mindre lillasyster till den välkända statyn i New York.

Längtar du till Paris? Glöm trängseln på Charles de Gaulle och timmar av köande till Louvren för att upptäcka att Mona Lisa är så liten att du knappt ser henne. I en av Stockholms mest välbevarade Art Noveau-byggnader ligger nämligen Miss Clara. Vem behöver egentligen Seine eller Canal Saint-Martin när Stockholm är byggt på öar och omgivet av vatten på alla sidor? En romantisk promenad förbi den nya guldbron som binder Slussen med Gamla Stan får parisiska Pont Alexandre III att blekna.

Svenskar är ett resande folk. Jag upplever att vi har så många destinationer runt om i världen som vi vill upptäcka att vi ibland glömmer allt som finns här. Sverige, och Stockholm, erbjuder oslagbar natur, kultur och gastronomi. Aldrig har det varit en bättre tid att utforska vad vi har på hemmaplansäger Matilda Sjöberg, kommunikationschef på Nobis Hospitality Group.

Hemesterkonceptet erbjuder utöver New York och Paris de populära destinationerna Mallorca, Grekland, London och Venedig.