Den 30:e oktober är ett tiotal 10 – 13 åringar kockar för en dag på Högbo Brukshotell.
En trerätters middag tillagas tillsammans med hotellets kockar och serveras till barn och föräldrar.
Middagsgästerna (föräldrarna) betalar sedan valfritt belopp som oavkortat skänks till UNICEF
Med barnen i centrum lagar man en trerätters måltid på råvaror från Högbo och området runt omkring.
All matlagningen kommer att ske i köket på Nya Herrgården. Tillsammans lagas man en riktigt festmåltid, som sedan serveras i herrgårdens matsal. Gästerna betalar valfritt vad de tycker att middagen
är värd, och allt pengar går oavkortat till UNICEF. Här kombinerar man en god sak, men nyttan av att förhoppningsvis skapat ett intresse för matlagningens ädla konst. Under middagen kommer Natalie Gerami att hålla ett föredrag för barnen om barns rättigheter över hela världen, visa bilder och berätta om barns utsatthet på olika platser hon har arbetat på.
När: 30 oktober kl. 11.30
Var: Nya Herrgården, Högbo
Innehåll: Matlagning, fika, rundvandring hos grisar, får och odlingar
Middag: Serveras kl.17.00 – 19.00 i Nya Herrgårdens matsal.