Fazer Culinary Team tog guld i storköksklassen i Luxemburg. Här delar vi ett av deras recept med er:
6 portioner
Chokladbotten
6-8 portioner
50 g smör
40 g mörk choklad, 70 %
1 tsk snabbkaffepulver
1 ägg
½ dl strösocker
15 sötmandlar
15 rostade hasselnötskärnor
1 ½ msk vetemjöl
½ krm salt
1 krm kanel, 1g
Sätt ugnen på 200 grader. Smält choklad och smör med kaffepulvret i en kastrull. Vispa ägg och socker med elvisp i en bunke, 5 minuter. Vänd försiktigt ner chokladsmeten.
Mixa mandel och nötter grovt. Blanda med vetemjöl, salt och kanel och vänd ner i chokladsmeten. Bred ut smeten i en ugnsfast form med bakplåtspapper, ca 15×20 cm. Grädda i mitten av ugnen, ca 8 minuter.
Tips! Fukta bakplåtspapperet så är det lättare att forma.
Salt kola
6-8 portioner
100 g karamelliserad kondenserad mjölk
1 ½ krm flingsalt
Blanda kolasås och salt. Bred ut över den kalla chokladbotten.
– Det känns fantastiskt att vi tog hem segern! Vi har tränat länge och jobbat hårt för att finslipa en meny som skulle kännas klockren. Med hjälp av responsen vi fått när vi varit ute och provlagat på restaurangerna hemma i Sverige kunde vi leverera i Luxemburg. Jag är så stolt över oss som lag, säger Dan Assarsson, lagkapten Fazer Culinary Team