Lexington visiting Pontonen

Bild Malin Nordblom


Lexington Company och restaurang Pontonen har under sommaren haft ett samarbete  med både inredning, meny och helhetsupplevelse helt i en Hamptons-stil.

Lexington visiting Pontonen håller öppet hela sommaren fram till den 31 augusti.

Inredningen är stylad med Lexingtons produkter och Lexington har varit delaktig i utvecklingsprocessen av Pontonens nya koncept vad gäller inredning till idéer om vad som ska serveras på menyn.

På menyn finns bland annat lobster rolls, New England fried cod och salty rocky road brownie. Lexington visiting Pontonen vill vara det självklara tillhållet för både stockholmare och inresta besökare som vill avnjuta Stockholm med en touch av Hamptons. Restaurangen ligger vid Norr Mälarstrands vatten med panoramavy över Riddarfjärden.

Lexingtons grundare och vd, Kristina Lindhe, spenderar en stor del av sin tid i East Hampton för såväl jobb som avkoppling och finner inspiration för framtida projekt och kollektioner.

– Det känns både spännande och roligt att Lexington får komma till liv hos Pontonen och att ett eget litet East Hamptons intar Norr Mälarstrand. Det är viktigt för oss att våga ta till nya kreativa grepp, ingå nya samarbeten och skapa nya kontaktytor där vårt varumärke kan växa och bidra till en god och trivsam miljö, säger Kristina Lindhe, vd och creative director Lexington.

– Jag kan inte tänka mig en bättre samarbetspartner än Lexington som konceptuellt ligger så nära vår havsnära känsla i både inredning och meny. Vi hoppas att detta ska bli den självklara destinationen i sommar. Att man kommer för den utsökta maten och stannar för den fantastiska miljön, säger Anna Sjödin, marknads- och försäljningschef för PDF Brasserie Group.

Restaurang Pontonen ingår i PDF Brasserie Group som även äger Trattorian, La Cucina och Orangeriet.