Lavazza breddar sitt bryggsortiment

Kaffevarumärket Lavazza adderar under våren ytterligare en premiumprodukt till sitt bryggsortiment. Nyheten är en bryggmald variant på deras klassiska bönblandning Qualità Oro. Det blir således den mest högkvalitativa produkten i hela bryggsortimentet som nu totalt består av tre färdigmalda premiumprodukter.

Qualità Oro var den första bönblandningen som grundaren Luigi Lavazza skapade 1956 och är idag en av Lavazzas mest välkända produkter. Den fina bönkvalitén i kombination med det noggranna urvalet av bönor gör Qualità Oro till det bryggkaffe som håller absolut högst kvalitet i sortimentet, därav namnet Oro som betyder guld på Italienska.

Qualità Oro görs på sex olika sorters omsorgsfullt utvalda Arabicabönor från Syd- och Centralamerika. Bönorna rostas och blandas sedan till den produkttypiska smakprofilen som är intensiv och blommig med toner av honung och söt torkad frukt. Qualità Oro är mild men ändå smakrik och passar utmärkt för att sätta guldkant både på din morgonstund och som avrundning på middagen.

Hösten 2018 gjorde Lavazza en storsatsning och tog ett ordentligt kliv in på den svenska bryggmarknaden. Då lanserades två sorters färdigmalet bryggkaffe; ¡Tierra! Bio-Organic och Qualità Rossa. Lanseringen var ett första steg att öka kunskapen om kaffe och erbjuda Lavazzas produkter för samtliga bryggmetoder. Varumärket har länge förknippats med italienskt espressokaffe, och nu är målet att bli en självklar spelare även i bryggkaffehyllan samt bidra till att höja statusen på hela kategorin.

Med vår brygglansering vill vi bana väg för att kaffeavdelningen ska göra samma resa i butik som ölhyllan har gjort de senaste åren. Vi vill bidra till att skapa en inspirerande miljö som lockar till att vilja prova nytt och skapa en större förståelse för vad vi har i koppen, säger Helene Grannas, marknadschef på Lavazza Sverige och Finland.

¡Tierra! Bio-Organic, är en dubbelcertifierad ekologisk premiumblandning, gjord på Arabicabönor från UTZ-certifierade gårdar i Honduras, Brasilien, Peru och Colombia. Kaffet är blommigt och fruktigt med tydlig bittermandel i eftersmaken. Qualità Rossa är en blandning av Arabica- och Robustabönor med en lång eftersmak och intensiv aroma med toner av choklad och hasselnöt. Nu gör Qualità Oro produktsortimentet komplett med sin milda och smakrika profil med toner av blommor och frukt.

Äntligen kan vi lansera ytterligare en av våra klassiska bönblandningar som bryggmalet kaffe. Qualità Oro som är en av våra finaste bönblandningar, kompletterar det befintliga sortimentet perfekt och vi är nu övertygade om att alla olika typer av smakpreferenser kan hitta en favorit hos oss,fortsätter Helene Grannas.

Qualità Oro hittar du hos Ica, Coop & Bergendahls. ¡Tierra! Bio-Organic och Qualità Rossa finns hos Ica, Coop, Axfood och Bergendahls.

Rekommenderat cirkapris; Qualità Rossa; 39,90 SEK, ¡Tierra! Bio-Organic och Qualità Oro; 43,90 SEK.