Laphroaig introducerar den andra delen i Ian Hunter-serien

Efter framgången med det första kapitlet av Ian Hunters berättelse har Beam Suntorys Laphroaig nu offentliggjort uppföljaren i den fascinerande Ian Hunter Story™ som fortsätter hylla denna ikon och sista medlemmen av familjen Johnston som drev destilleriet Laphroaig®.

The Ian Hunter Story

The Ian Hunter Story™ kommer bestå av totalt fem årliga utgåvor, varav den första lanserades 2019. Varje utgåva kommer att innehålla en unik, lagrad Laphroaig® presenterad inuti en vackert inbunden bok som beskriver en del av Hunters enastående kulturarv. Varje år kommer ett nytt kapitel som återberättar ännu en del av destilleriets fantastiska historia och personerna som hjälpte till att skapa den.

Building an Icon

Efter första boken “Unique Character” kommer nu bok två med namnet “Building an Icon”. Med enbart fyrahundra flaskor är detta oerhört sällsynta och eftertraktade droppar som kommer att locka whiskyentusiaster världen över. Den här serien är helt olik någon annan och kommer definitivt att uppskattas av alla passionerade Laphroaig® fans runt om i världen.

Ian Hunter: Book Two 

“Book Two” är inriktad på alla de timmar av hårt arbete som han har lagt ner på Laphroaig® under sin tid vid rodret.

Denna icke-kylfiltrerade whiskyn har fått mogna i 30 år på sherryfat. Den är rund i smaken med kombinationen av sött, kryddigt och vissa medicinaltoner.

John Campbell, Laphroaig® destillerichef, säger: “Man kan inte njuta av Laphroaig®s utsökt rökiga och komplexa smak utan att hylla den legendariske Ian Hunter. Det finns ingen tvekan om att han har haft ett otroligt inflytande över vår produktionsteknik och vårt numera berömda varumärke. Den andra boken i serien hyllar hans arv som har gjort Laphroaig® till vad det är idag.”

Denna begränsade upplaga à 48 flaskor av Laphroaig® 30 YO Ian Hunter Book Two släpps den 26 november 2020 som en webblansering på www.systembolaget.se

Lanseringsdatum: 26 november 2020

Specialutgåva: 48 flaskor i Sverige

Artikelnummer: 40835

Volym: 700 ml

Pris: 7599 SEK

Arom: Torkade dadlar och fikon, cigarrlåda med kola och mörk choklad, lakrits med medicinaltoner, rosépeppar och kryddpeppar. Om du tillsätter vatten får du fram toner av piptobak och apelsinskal.

Smak: Söt manukahonung samt rökig stenfrukt.

Finish: Torr, lång finish.

Färg: Bränd umbra

Alkoholhalt: 48.2%