Lantmännen och Mackmyra i samarbete med ny vodka.

Mackmyra har släppt en ekologisk vodka producerad av Lantmännen. Vodkan är tillverkad på en bas av vete från Västergötland där veteråvaran är odlad helt bekämpningsmedel eller konstgödsel. Den unika destilleringsprocessen har bidragit till att vodkan har en mjuk, ren och diskret karaktär med doftinslag av tropisk frukt och ljust bröd. Vodkan produceras på på ett av nordens största destillerier Lantmännen Reppe, en del av Lantmännens energidivision. Mackmyra har hjälpt till med buteljering, distribution och rådgivning.

– När vi fick förfrågan om att samarbeta med Lantmännen för lanseringen av deras första vodka under eget varumärket svarade vi självklart ja. Vi har en lång historia tillsammans och Lantmännen har genom sitt tidiga engagemang haft en stor betydelse för oss och för svensk whisky. Därför är vi extra glada att vi fick återgälda engagemanget och för möjligheten att vara med och utveckla svensk vodka, säger Magnus Dandanell VD och grundare Mackmyra. 

Lantmännens Vetevodka och finns tillgänglig i ett flertal av Systembolagets butiker samt i beställningssortimentet. 

– Samarbetet med Mackmyra har fungerat utmärkt. Vi är nöjda över att kunna samarbeta med en aktör som kan området och har stor erfarenhet av den här typen av lanseringar, säger Henrik Thuresson, marknadschef Lantmännen Reppe. 

Lantmännens vetevodka Pris: 249 kronor Artikelnummer: 82207 

Volym: 500 ml Alkohol: 40 %

Av Malin Nordblom