Lammgryta med gnocchi och gremolata

Lammgryta och cotes_du_ Rhone

En god lammgryta med gnocchi och gremolata, en passande dryck till är

Cotes du Rhône, E. Guigal. 

Till 4 portioner

800 g benfri lammstek

1 schalottenlök

3 vitlöksklyftor

1 liten morot

2 msk olivolja

1 dl rött vin

2 burkar cocktailtomater

1 burk grillad paprika, ca 530 g

1 kvist färsk rosmarin

2 lagerblad

1 tsk salt

1 krm nymald svartpeppar

Till servering:

350 g gnocchi

Parmesanost

Gremolata:

1 kruka persilja

Skal från 1 citron

2 vitlöksklyftor

Gör så här:

Skär lammsteken i mindre bitar. Skala och finhacka vitlök, lök och morötter.

Bryn köttet i smör, salta och peppra och lägg över i en kastrull. Fräs alla grönsaker och lägg i kastrullen. Slå på vin, tomater på burk och lägg i örter.

Koka grytan ca 1 timme tills köttet börjar bli mjukt. Smaka av med salt och peppar.

Gremolata: Finhacka persilja och vitlök till gremolata. Finriv citronskalet och blanda ihop alla ingredienser. 

Koka gnocchi enligt anvisning på paketet. Servera grytan med gnocchi och gremolata och riv över rikligt med parmesanost.

Recept Wine Affair

Bild Heléne Pe