LAMMFILÉ MED RÖDVINSSÅS OCH BAKAD SPETSKÅL

Lammfilé är en underskattad köttbit som är prisvärd och fylld med god smak. Tillsammans med spetskålen, tryffeln och hasselnötterna blir detta en fullträff. Röd- vinssåsen hjälper till att sy ihop alla smaker till en härlig smaksymfoni. Testa, det är inte svårt. Det är viktigt att du ger såsen tid att reduceras så börja med den och låt den stå till servering.

Ingredienser

Lammfilé Spetskål Schalottenlök Timjan Köttbuljong Rödvin Tomatpuré Majonnäs Tryffelmanchego Hasselnöt Svartpeppar

Salt

Tillagning

1. Skär rikligt med schalottenlök i mindre bitar och låt dessa svetta med en klick smör i en kastrull i några minuter. Addera en klick tomatpuré, rödvin, några svartpepparkorn, en timjankvist och reducera tills hälften av vätskan återstår. Addera köttbuljong och reducera ytterligare tills hälften återstår. Sila av såsen och fortsätt att reducera till dess att du är nöjd med smaken. Rör ner en klick smör och smaka av med salt.
2. Skär spetskålen i klyftor och lägg dessa i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och rosta i ugnen på 170°C i 1 timme. Låt spetskålen stå kvar i ugnen på 50°C till servering.
3. Blanda naturell majonnäs med riven tryffel- manchego och svartpeppar. Smaka av med salt och en skvätt vinäger.
4. Putsa lammfilén fri från hinnor, salta och stek på hög värme i smör och olja tills innertemperatur nått 55°C.
5. Lägg spetskålen på en tallrik och addera majonnäsen mellan lamellerna (bladen) på kålen. Toppa med riven tryffelmanchego och hackade hasselnötter. Lägg på lammet och såsen och maten är serverad.
6. Underbara smaker där lammet verkligen kom- mer till sin rätt tillsammans med spetskålen.

Lammet passar bra med Villa Puccini Toscana 2014. 

ARTIKELNUMMER: 32417

Som också har kommit på receptet.