Koreas nationalrätt i en korv!

Korvmästaren Sven Hammare från Wurstmaster och Byung Soon-Lim von Bergen från den koreanska restaurangen Arirang i Stockholm har utvecklat en Kimchi korv!

Det finns inget annat som liknar den på marknaden, och den populära kimchin passar utmärkt i en korv!

– Mat är en passion och att få utveckla och göra sådana här samarbeten gör att vi alltid kan vara i topp bland korvtillverkare, vilket är otroligt roligt. Vi skapar trender och fortsätter att öka intresset för korv, säger Göran, VD på Wurstmaster.

– Korven har hittills sålts exklusivt hos Arirang men nu kommer vi även lansera den i vanliga butiker.

Kimchi är en traditionell grönsaksrätt som bygger på tillagningen, där grönsaker fermenteras. Kimchikorven består av fermenterad kål, fläskkött och ris och har en mjuk textur med tydliga smaker, den får också en skön hetta i eftersmaken från koreansk soltorkad chilli. Till servering passar det väldigt bra med nudlar eller en god grönsallad.

– Att komma fram till de rätta smakerna och texturen krävde sin tid och ett antal tester. Det är svårt att göra korv med så stark syra som fermenterad kål har, men vi lyckades tillslut och vi har fått många positiva kommentarer och från många koreaner, vilket tyder på att det var en bra fusion vi gjort, säger Sven.

– Det gjorde att vi nu valt att lansera den bredare och ska sälja in den till dagligvaruhandeln. Svenskar är ett matintresserat folk, som älskar att prova nya smaker och rätter och att influeras av all världens mat. Det gör att en sådan här korv kommer bli en spännande nyhet bland alla korvar med smaker från Europa och Sydamerika som svenskar är vana vid, avslutar han.