Kocklandslaget

Svenska Kocklandslaget får tre nya medlemmar i sin laguppställning inför Culinary Olympics 2020. Nyförvärven är Ludwig Tjörnemo, Anton Husa och Anders Isaksson. Totalt består laget av sju kockar och tre konditorer och i slutet på mars gör de sin första gemensamma träning inför OS. Culinary World Olympics 2020 inleds den

14 februari 2020 i Stuttgart och efter fjolårets VM–guld är förväntningarna på laget större än någonsin.

– Med starka rekryteringar är vi äntligen ett komplett lag igen efter att några medlemmar valt att lämna efter höstens framgång i VM. Som lag känns den nya konstellationen helt rätt och nu är hela gänget supertaggade att påbörja träningen, säger Team Manager Fredrik Andersson.

Ludwig Tjörnemo, var den första att ta plats i laget efter VM. Han börjar nu som kock i laget. Han jobbar till vardags på Operakällarens matsal och har lång yrkeserfarenhet innan dess, bland annat som kock på Restaurant AOC i Köpenhamn och Esperanto i Stockholm. I tävlingssammanhang har han bland annat en tredjeplats i Årets Kock i bagaget.

Anton Husa kommer från Upper house dining i Göteborg och ansluter till laget som konditor. Han har tidigare arbetat på Swedish Taste och Restaurang Somm och har bland annat blivit utsedd till Årets unga kock 2016.

Anders Isaksson blir ny kock i laget. Han har lång yrkeserfarenhet från bland annat Noma i Köpenhamn, Pontus! i Stockholm, Jean-Francois Piege i Paris, Restaurang Jonas i Stockholm, Lilla Ego i Stockholm och han har även jobbat på Sveriges General Konsulat i New York.

En problematik som laget haft historiskt är att attrahera kvinnliga kockar till laget och detta gäller även i år. Innan rekryteringen av de nya medlemmarna drog igång var visionen att den slutgiltiga fördelningen skulle bli så jämn mellan män och kvinnor som möjligt, något som tyvärr varit omöjligt.

– Precis som i förra ansökningsperioden så har vi problem med att få in kvinnor i laget. Den sneda fördelningen i laget jobbar vi aktivt med att justera och det är anledningen till att vi startade Malin Söderströms stipendium för snart två år sedan, säger Fredrik Andersson, Team Manager i Svenska Kocklandslaget.

 

Komplett laguppställning för Svenska Kocklandslagets 2019:

Team Manager:

Fredrik Andersson

Team Captain:

Jimmi Eriksson

Kockar:

Anders Karlsson 

Daniel Haynes 

Henric Herbertsson 

Ludwig Tjörnemo 

Anders Isaksson

Konditorer:

Kasper Kleihs 

Sebastian Pettersson 

Anton Husa