Jörgen Nordahl

Bild Malin Nordblom

Vi har träffat Buhres på Kivik’s rökmästare Jörgen Nordahl. Jörgen är utbildad styckare, har arbetat på Branteviks bykrog och för Scan i Tomelilla. Vi ställde våra Snabba frågor till Jörgen:

Vad föredrar du, fisk eller skaldjur?
– Skaldjur och allra helst havskräftor.

Vad är din största merit?
– Jag är bra på att röka fisk och skaldjur!

Finns det någon mat du inte tycker om?
– Grönsaker

Du som är omgiven av fisk och skaldjur, hur ofta äter du kött?
– 2-3 ggr i veckan.

Vilket är ditt favorit matland?
– Det italienska köket tycker jag är bäst, och de har väldigt god fisk.

Vad är din favorit mat?
– En kallrökt lax med creme double.

Fiskar du?
– Jag arbetade som fiskare, sen i köket och nu som rökmästare. Och jag fiskar ibland.

Vilken är den bästa restaurangen på Österlen enligt dig?(ej Buhres då)
– Branteviks bykrog.

Har du någon bra Favorit mat historia?
– När man röker ål och öppnar röken i första vända och ser att 3-4 ålar trillat ner. Dyr historia.

Vad dricker du helst till skaldjur?
– En kall öl.

Vad måste du ha på ditt julbord?
– Stekt sill i ättika

Text och bild; Malin Nordblom