Jere Vihervaara från Super Lyan i Amsterdam vann Negroni Open i Stockholm

I söndags kväll avgjordes Negroni Open, en tävling där bartenders från hela världen gör upp om vem som kan blanda den bästa Negroni-drinken, på restaurangen Tjoget i Stockholm. Vinnare blev Jere Vihervaara från Super Lyan i Amsterdam.

Under förra veckan arrangerades Negroni Week över hela världen. För varje glas Negroni som såldes skänkte de deltagande restaurangerna och barerna pengar till en valfri välgörenhetsorganisation. Bara i Sverige deltog hela 184 restauranger och barer under ett rekordstort firande som också sammanföll med Negronis 100-årsjubileum.

På söndagen hölls avslutningsen av tävlingen Negroni Open på restaurang Tjoget i Stockholm. Tio bartenders från hela världen tävlade om att skapa den bästa tolkningen av en Negroni. Vinnaren, som utsågs av en jury och besökare på plats, blev Jere Vihervaara från Amsterdam..

– Det här var första gången jag ställde upp i Negroni Open och det är en upplevelse som jag lär bära med mig länge. Min drink delar samma DNA som Negroni-originalet med gin, Vermouth äppelcider och Campari. Jag tänkte: Varför ändra något som redan är bra, säger Jere Vihervaara.