Hållbart smörrebröd på fotografiska med Eriksberg

Fotografiska och Eriksberg inleder ett samarbete för minskat matsvinn och en ökad hållbarhet. De förenas i en gemensam filosofi om att stolt lyfta fram det genuina hantverket. Paul Svensson och de andra kockarna på Fotografiska har tagit fram ett bröd bakat på rest produkter från Eriksbergs ölbryggning. Smörrebrödet serveras med en vegansk leverpastej och en äppelkompott på äpplen från Tosterups Slott.

Basen i smörrebrödet är drav, som är en restprodukt från malten som används vid Eriksbergs ölbryggning. Den sigillmärkta malten som Eriksbergs öl bryggs på odlas i den bördiga jorden vid Tosterups Slott på Österlen och har noga valts ut tillsammans med bryggmästaren och bryggeriet för att skapa den bästa av lageröl. Den vegetariska leverpastejen är Fotografiskas egna hållbara variant på anklever-terrine med kidneybönor som huvudingrediens.

Det vegetariska smörrebrödet kommer att serveras i Fotografiskas café från 17 oktober till 10 november.

I Fotografiskas restaurang spelar grönsakerna huvudrollen och stort fokus läggs på att minimera matsvinn, skapa nya smaksensationer och en ökad medvetenhet. Tack vare det brinnande engagemanget och den gastronomiska finessen blev Fotografiska 2017 utsett till världens bästa museirestaurang.

Malin nordblom