Haga Schweizeri öppnar på NK

Ända sedan 1915 har NK:s Ljusgård varit en plats för möten och själva navet i Josefs Sachs vision att göra Nordiska Kompaniet till en kommersiell och kulturell teater. Och nu har Haga Schweizeri öppnat där. Här kan man både avnjuta frukost, lunch, och afternoon-tea samt stanna kvar för en afterwork. De kommer att servera spännande caketails där efterrätter kombineras med överraskande dryck, perfekt början på en afterwork eller avslutning på en härlig lunch, men även mer klassiska rätter kommer att serveras.

-Vi är oerhört glada över att kunna välkomna ett nytt café till NK:s Ljusgård. Tillsammans med Haga Schweizeri kommer vi kunna erbjuda våra kunder ytterligare en destination för mat- och dryck. Här kommer man ha möjligheten att slå sig ner och umgås över en god lunch eller varför inte ett glas champagne, säger Andreas Edström, varuhuschef Nordiska Kompaniet.

Anna Cardelius och Oscar Målevik som är utbildad bagare och konditor är de som står bakom Haga Schweizeri. För fem år sedan startade de Haga Tårtcompani och bageri och nu är det dags att ta steget in i Nordiska Kompaniets anrika Ljusgård. Schweizeriet vilket är benämningen på ett café med alkoholservering, kommer erbjuda en säsongsanpassad meny.

-Det känns fantastiskt att få flytta in på NK med vårt nya koncept, vi har länge velat utveckla vårt mat- och dryckesutbud och med Haga Schweizeri får vi nu möjligheten att göra det. Vi kommer att erbjuda en blandning av tidlösa klassiker tillsammans med helt nya anrättningar som caketails, vår egna version av cocktails, säger Anna Cardelius, grundare och ägare av Haga Schweizeri.

Av Malin Nordblom