Guldnivå för det Svenska Kocklandslaget!

OSå har då det Svenska Kocklandslaget äntligen fått visa vad de går för i ”The Culinary World Cup” i Luxemburg.
De nådde guldnivå både med sitt ”Kalla Bord” och med sitt ”Varmkök”.
Vi hoppas att det ger dem en toppplacering på torsdag när priserna delas ut!

Bild: Malin Nordblom

Fredrik Andersson:
– Vi är väldigt nöjda med vår insats och vi har utfört allt exakt som vi planerat för. Så vi ser med spänning framemot prisutdelningen imorgon.

Fotograf Per-Erik Berglund / Znapshot AB

Förrätt
Piggvar pocherad i grillad smörsås med broccoli, piggvarsmousseline, syrad gurka, fläder & stenbitsrom

Fotograf Per-Erik Berglund / Znapshot AB

Varmrätt
Stekt ankbröst med champinjon fylld med anklår och anklever. Serveras med kålpudding, kålrotspuré, svartvinbärskräm samt anksky

Fotograf Per-Erik Berglund / Znapshot AB

Dessert
Mjölkchoklad- och mandelbavaroise med örtsorbet, varm pâte au choux fylld med mandelkola samt yoghurtskum och marinerat päron

TEAM MANAGER
FREDRIK ANDERSSON

TEAM CAPTAIN
JIMMI ERIKSSON

KOCKAR:
ANDERS KARLSSON
DANIEL HAYNES
HENRIC HERBERTSSON
OLA WALLIN

KONDITORER:
FRIDA BÄCKE
JOSEFIN GAUFFIN
KASPER KLEIHS
SEBASTIAN PETTERSSON
KALLE BENGTSSON

COMMIS:
SIGNE ÅBERG
SARA DANIELSEN
LOUISE WASS
MY SEGELSTRÖM

Text: Malin Nordblom