Glenfiddich lanserar ny upplaga av Project XX

I fjol lanserade Glenfiddich The Experimental Series – en serie med innovativa fatlagringar som mötte stor framgång bland whiskyälskare världen över. Nu fortsätter Glenfiddich satsningen av deras innovationsserie och lanserar en ny utgåva av Project XX. Den kommer att finnas till försäljning på Systembolaget med start den 29 augusti.
I destilleriet i Dufftown, Skottland, tillverkar Glenfiddich världens mest prisbelönta single malt och sedan 2015 har whiskytillverkaren vunnit över 100 utmärkelser i whiskytävlingar världen över. Destilleriets Malt Master Brian Kinsman söker konstant efter nya utmaningar och med hjälp av hans kreativa sinne lanserades whisky-serien – Glenfiddich Experimental Series – en serie innovativa fatlagringar där produkter som Project XX, IPA Experiment, Winter Storm och Fire & Cane ingår.
Lanseringen av Project XX blev en stor framgång när den släpptes i fjol – och nu återlanseras en ny upplaga.
För att framställa Glenfiddich Project XX bjöd Brian Kinsman in 20 whiskyexperter från 16 olika länder till destilleriet. Väl på plats fick experterna i uppgift att leta bland faten för att upptäcka sin favorit. De 20 faten som sedermera valdes ut var bland andra Bourbon-ek-, Sherry- och Portfat som alla blandades samman i en mindre vetting-tank och buteljerades under namnet Project XX.
– I vanliga fall är det endast en Master Blenders smakpreferenser som avgör vilka fat som ska användas. Här har vi utmanat oss själva och istället låtit 20 Master Blenders samverka, för att skapa en innovativ och oförutsägbar whisky, förklarar Brian Kinsman, Malt Master på Glenfiddich.
Glenfiddich Project XX kan beställas i begränsad upplaga på Systembolaget, med start den 29 augusti 2019.
Smakprofil: Glenfiddich Project XX
Artikelnr: 40572 Pris: 699 sek kr Alkohol: 47%
Doft: Fruktig i form av äppelblommor, sommarfrukter, mogna päron och krämig vanilj. Smak: Mild och djup med söta vinösa inslag, toner av rostad mandel, kanel och tanniner. Eftersmak: Lång eftersmak med hint av lakrits, kokos och ek.