Glenfiddich Fire & Cane: rök och rom i unikt samspel

Destilleriet Glenfiddich har aldrig varit skygga att utmana branschen och utveckla nya sätt att destillera och lagra whisky. Nu har de gjort det igen, med en rökig whisky lagrad på romfat. Den 5 juli lanseras Glenfiddich Fire & Cane den fjärde utgåvan i den innovativa ”The Experimental Series”.

Glenfiddich fortsätter att tänja gränserna för vad som anses vara traditionella whiskysmaker. För några år sedan påbörjade Master Blender Brian Kinsman arbetet med att utmana konventionerna kring hur whisky tillverkas. Resultatet lanserades 2016 med ”The India Pale Ale Experiment”, vilket kom att bli den första utgåvan i den revolutionerande serien ”The Experimental Series”, tätt följt av utgåvorna Project XX och Winterstorm. Nu lanseras den fjärde utgåvan, Glenfiddich Fire & Cane – en rökig whisky som slutlagrats på romfat.

– Fire & Cane är ytterligare ett resultat av Brian Kinsmans innovativa sinne. Det är en okonventionell och rentav oväntad whisky, där sötman från romfaten möter den rökiga torv- smaken. Det gör den helt unik i sitt slag och till en av de mest innovativa whisky-utgåvorna Glenfiddich någonsin lanserat, säger Pontus Bontegard, Portfolio Manager på William Grant & Sons.

Glenfiddich Fire & Cane har en mjukt rökig doft, kombinerat med framträdande citrustoner. Smakmässigt bjuds det på mer eldiga inslag där muskot, rostad ek och rök tillsammans med bakade äpplen och söta exotiska frukter blir tydliga. Eftersmaken är stillsam med torv och en lätt pepprig kryddighet. Smakerna lämpar sig särskilt bra till kryddiga charkuterier, ölkorv och lagrad hårdost.

Glenfiddich Fire & Cane (43 %)

Artikelnummer: 40561
Pris: 579 kronor (70 cl)