Firar med nyrenoverat hotell

Bild Malin Nordblom


I samband med Radisson Blu Royal Viking
s 35-årsjubileum har hela hotellet totalrenoverats! Satsningen är den största Radisson Hotel Groups har gjort i Norden! 

I samband med detta har hotellkedjan arbetat med bland annat Snøhetta, LINK Arkitektur och Wingårdhs för uppgraderingen i Norden.

High är hotellets cocktailbar på nionde våningen som rymmer upp till 150 personer. Här har baren har fått en total make over, och här ser man ut över vattnet och Stadshuset genom deras stora panoramafönster. I baren fokusar de på cocktails både med klassiska och nya spännande smaker.

Frukostmatsalen och hotellets atrium har fått ett nytt utseende med nya trägolv, sammetsstolar i duvblått och bord av mörk sten. Strax ovanför gästernas huvuden svävar stora, effektfulla ljusinstallationer. Väggarna tycks försvinna i spegelglas och praktfull växtlighet som sträcker sig mot glastaket, vilket skapar en svindlande rymd. Här arrangeras även evenemang för upp till 535 personer.

– Vi vill ge våra gäster ännu bättre hotellupplevelser på våra nordiska hotell. I dagsläget har vi färdigställt bland andra Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo, Radisson Blu i Bodø, Radisson Collection Royal i Köpenhamn, Radisson Collection Strand i Stockholm och nu även Radisson Blu Royal Viking i Stockholm. Hotellen ser bättre ut, maten smakar ännu bättre och servicen har höjts från en redan hög nivå, säger Tom Flanagan Karttunen, Area Senior Vice President Northern Europe, Radisson Hotel Group.

Vissa av rummen är totalrenoverade, och på vissa har endast delar byts ut. Alla har ljusa väggar och paneler i mörkt trä. Konsten kommer från nätverket Young Art, som har tillhandahållit konst från unga konstnärer. Badrummen har klätts i vit sten från golv till tak, förhöjts med konst och optimerats med funktionell belysning och de modernaste bekvämligheterna.

– Vi arbetar med de bästa i branschen då de vågar överraska och ge gästerna mer än de förväntar sig. Vi vill erbjuda våra gäster internationell design med en lokal twist när de besöker våra hotell i Norden, säger Tom Flanagan Karttunen.

Lobbybaren

I lobbyn har man öppnat upp mellan Stockholm Fisk och Lobbybaren. I Lobbybaren serveras bland annat drinkar och ostron. Och på Stockholm Fisk serveras fisk och skaldjur. Stockholm Fisk tillhör Melanders Group.

Malin Nordblom