Fältodlade kryddörter

Daily Greens har släppt fältodlade kryddörter som innan endast erbjudits till branschen.

Greenfood lanserar nu Daily Greens fältodlade kryddörter. Till skillnad från en växthusodlad planta växer frilandsodlade kryddörter sig starkare eftersom de utsätts för väder och vind. Resultatet är en kryddört med längre hållbarhet och en intensivare smak och doft.

Daily Greens kryddörter har en kraftigare arom och smak och lämpar sig väl för matlagning och som smaksättare i dryck. Det är också anledningen till att kryddörterna tidigare bara erbjudits professionella bartenders, kockar och restauranger.

– Dagens konsument har samma krav som professionella kockar när det gäller råvaror, därför är efterfrågan på färska premiumingredienser stor. Konsumenterna är redo för högkvalitativa kryddörter, de går helt enkelt inte att jämföra med växthusodlad vara, säger Lisa Isakson, marknads- och kommunikationschef på Greenfood.

Hållbarheten på de fältodlade kryddörterna är märkbart längre, dels eftersom kryddörterna är fältodlade och dels eftersom de levereras i en skyddande flow pack-påse. Tillgängliga kryddörter är: salvia, dill, gräslök, thaibasilika, marockansk mynta, fransk dragon, körvel, basilika, bladpersilja, oregano, rosmarin, timjan, koriander och kruspersilja.