Ett miljövänligare tuggummi

True Gum är ett plastfritt och 100 % biologiskt nedbrytbart tuggummi som låter dig tugga med gott samvete. 
Ett innovativt och naturligt alternativ som tar ansvar för både människa och miljö. True Gum kommer i fyra friska smaker och finns ute i butik nu.

Traditionellt tuggummi är vanligtvis tillverkat av petroleumsbaserad syntetisk plast, som inte är nedbrytbar av naturen. Tuggummi bygger alltså på samma material som bildäck, vattenflaskor och plastpåsar. Denna kunskap var något som förvånande fyra unga entreprenörer.

– ​Det var en enorm aha-upplevelse för mig att upptäcka att jag faktiskt gick runt och tuggade på plast. Människor är så medvetna om maten de äter och varifrån den kommer, men tuggummi är en produkt som många människor köper på rutin utan att oroa sig för vad det innehåller och vilka konsekvenser det kan få för naturen och vår kropp​, säger Peter Juul Regnersgaard​, grundare av True Gum.

Efter denna insikt började grundarna genast undersöka möjligheterna att producera ett hållbart tuggummi. Resultatet blev True Gum, som nu finns att köpa på Coop och Life i hela Sverige.

De unika med True Gums tuggummi är att det inte innehåller plast. Istället innehåller det juice från sapodillaträdet som växer i Centralamerika. Juicen tappas på ett uteslutande hållbart vis och inga träd fälls vid skörd.

De på True Gum jobbar utifrån en enkel filosofi om att alla komponenter måste ha ett naturligt ursprung – därför finner du inget aspartam, artificiella färgämnen eller oönskade kemikalier i True Gum. Detta innebär att tuggummit är 100 % biologiskt nedbrytbart – du kan alltså slänga det i komposten efteråt. Tuggummit innehåller endast högkvalitativa och växtbaserade ingredienser, vilket även gäller smakerna och de sötningsmedel som används, såsom stevia och xylitol.

True Gum kommer i fyra smaker: Ingefära & Gurkmeja, Mynta & Matcha, Hallon & Vanilj och Lakrits & Eucalyptus. True Gum finns i butik från och med ​vecka 10.Rekommenderat pris är cirka ​20 SEK.

Malin Nordblom