Eattech

Idag lanserar stjärnkrögaren Mathias Dahlgren och den välkända agronomen Hans Naess podden Eattech. En gång i månaden bjuder duon in lyssnarna till intressanta och spännande samtal om maten, munnen och människan.

På tolv år har Mathias Dahlgren öppnat fyra populära restauranger och ett bageri i Stockholm, producerat fem kokböcker och nu senast lanserat en catering-verksamhet i sitt eget namn. Nu ger sig stjärnkrögaren in på en ny plattform och startar podden Eattech tillsammans med agronomen och den nära vännen Hans Naess.

– Jag berörs oerhört av att tillaga och äta god mat och framförallt i kombination med möten med nya människor. Mitt och Hans viktigaste mål med podden Eattech är att på ett personligt och underhållande sätt sprida kunskap och skapa nyfikenhet kring råvaror samt att inspirera till en bättre och godare matlagning, säger Mathias Dahlgren.

Agronomen Hans Naess är ordförande i Kålrotsakademien som arbetar med att synliggöra det gemensamma gastronomiska kulturarvet. Han har en gedigen erfarenhet av arbete med frågor om hållbar matproduktion och att skapa möten mellan lantbrukare och kockar. Hans Naess är bland annat initiativtagare till projekten Gastronomiska Samtal och Gastronomiska Matverk.

Podden Eattech kommer att släppas vid lunchtid första fredagen varje månad och finns tillgänglig där poddar finns. Varje avsnitt gästas av en ny person och premiäravsnittet gästas av entreprenören Nina Isoz.

Temat för podden är Maten, munnen och människan.