Dumplings med havskräfta i smörad hummerbuljong

En härlig och smakrik rätt att njuta av i kombination med ett 
glas Charles Heidsieck Blanc de Blancs. 

Ingredienser 
16 st frysta wonton – eller goyzaplattor
4 st havskräftor – köttet
3 st färska pilgrimsmusslor
1 st salladslök – finhackad
6 st shiitakesvampar
1 msk soja
1 msk risvinäger
1 tsk riven färsk ingefära
0,5 vitlöksklyfta – riven 
1 msk koriander – finhackad
6 dl hummerbuljong
175 g smör – rumstempererat 

Till Servering 
4 st hela havskräftor
Koraiander
Gräslök

Recept för 4 personer.

Gör så här:

Finhacka kräftkött och pilgrimsmusslor och blanda med salladslök, svamp, soja, risvinäger, ingefära, vitlök och koriander.
Lägg ut wontonarken och klicka ut fyllningen på (krama ur överflödig vätska i fyllningen), förslut dumplingens genom att fukta kanten och vika upp och trycka ihop.

Precis innan servering ångas dumplingsen i bambukorg över kokande vatten i 10–12 minuter.
Koka upp hummerbuljongen, stäng av värmen och vispa ner smöret.

Servera dumplingsen i buljongen och dekorera med havskräftor och örter.
Smaklig måltid! 

-I samarbete med Provinum med recept från 
matlagerskan-