En härlig och smakrik rätt att njuta av i kombination med ett
glas Charles Heidsieck Blanc de Blancs.
Ingredienser
16 st frysta wonton – eller goyzaplattor
4 st havskräftor – köttet
3 st färska pilgrimsmusslor
1 st salladslök – finhackad
6 st shiitakesvampar
1 msk soja
1 msk risvinäger
1 tsk riven färsk ingefära
0,5 vitlöksklyfta – riven
1 msk koriander – finhackad
6 dl hummerbuljong
175 g smör – rumstempererat
Till Servering
4 st hela havskräftor
Koraiander
Gräslök
Recept för 4 personer.
Gör så här:
Finhacka kräftkött och pilgrimsmusslor och blanda med salladslök, svamp, soja, risvinäger, ingefära, vitlök och koriander.
Lägg ut wontonarken och klicka ut fyllningen på (krama ur överflödig vätska i fyllningen), förslut dumplingens genom att fukta kanten och vika upp och trycka ihop.
Precis innan servering ångas dumplingsen i bambukorg över kokande vatten i 10–12 minuter.
Koka upp hummerbuljongen, stäng av värmen och vispa ner smöret.
Servera dumplingsen i buljongen och dekorera med havskräftor och örter.
Smaklig måltid!
-I samarbete med Provinum med recept från
matlagerskan-