Detta vill svenskarna laga på Alla Hjärtans Dag

Inför att Alla Hjärtans Dag går av stapeln den 14 februari har magasinappen Readly tagit reda på vilka recept svenskarna söker efter på årets mest romantiska dag. 

Europas ledande prenumerationstjänst för digitala magasin Readly med över 5000 titlar på plattformen har under förra året sett ett ökat intresse för matkategorin som växt med 19 procent mätt i antal läsare totalt sett i Sverige. Inför Alla Hjärtans Dag 2021 har Readly tagit reda på vilka recept som är mest eftertraktade just denna dag.

Sökstatistiken, hämtad från den 14 februari 2020, visar att sökningar på recept under Alla Hjärtans Dag främst domineras av bakverk och klassiska rätter. Hallonpajen toppar listan som det mest sökta bakverket, och den mest sökta maträtten är den lyxiga fiskgrytan.

Topp 7 mest sökta recepten på Alla Hjärtans Dag:

  1. Hallonpaj
  2. Fiskgryta
  3. Tiramisu
  4. Minisemla
  5. Lövbiff
  6. Matbröd 
  7. Röding

–  Alla Hjärtans Dag är en speciell matdag då vi vill bjuda våra nära och kära på det där lilla extra, och våra receptsökningar visar på ett jätteintresse för just efterrätter. I år kommer många att laga middag hemma istället för att gå ut, så vi väntar oss hög aktivitet i matkategorinsäger Linnéa Aguero, PR- och kommunikationschef, Readly.