COLD BREW MED APELSIN OCH CHILI

RECEPT PÅ ISKAFFE

Prova en svalkande sommardrink, här gjord på cold brew på Okapi. Avnjut som en fräsch cocktail i skuggan eller som en god avslutning på en middag.

INGRIDIENSER

COLD BREW
1,5 dl grovmalet kaffe, exempelvis Okapi
1 liter vatten

SOCKERLAG
1 dl socker
0,5 chilifrukt
1 dl vatten

TILL SERVERING (per drink)
5 cl färskpressad apelsin eller apelsinjuice
5 cl Cold Brew
2,5 cl Swedish tonic med smak av apelsin och kinabark
1,5 dl sockerlag
Is

GÖR SÅ HÄR

1. Häll malet kaffe och kallt vatten i en burk med lock, rör om ordentligt och ställ sedan i kylskåpet i 12 timmar 
Sila kaffet genom ett kaffefilter. (Eller använd Asobu Kallbryggare för detta steg, den finns i vår shop).

2. Hacka chilin och blanda ingredienserna till sockerlagen i en kastrull, koka upp så att sockret löser upp sig. Låt svalna och sila bort chilifrukten.

3. Fyll ett glas med is samt 1,5 cl sockerlag. Fyll sedan glaset med 5 cl färskpressad apelsin eller apelsinjuice, 5 cl cold brew och avsluta med 2,5 cl tonic. Rör om och servera.

RECEPTET ÄR UPPLAGT I SAMARBETE MED RUTASOKA.