Caffè Nero lanserar kampanj för att stödja kaffebönder

För att uppmärksamma den internationella kaffedagen idag lanserar Caffè Nero nu en kampanj för att samla in pengar till att bygga ett klassrum i en skola i Nicaragua, där Caffè Neros kaffebönor odlas.

För varje kopp bryggkaffe (Nicaraguan Single Origin) som säljs på någon av Caffè Neros åtta kaféer i Sverige mellan den 1-7 oktober skänks två kronor till ändamålet. Caffè Nero räknar med att samla in tillräckligt mycket pengar globalt för att kunna slutföra byggandet av ett nytt klassrum i skolan.

En talesperson för Caffè Nero kommenterar kampanjen: ”Caffè Nero grundades med syftet att servera det bästa premiumkaffet och att ha en meningsfull inverkan på människors liv. Det försöker vi göra genom att skapa en varm och välkomnande miljö på våra kaféer likväl som att hjälpa samhällena där vårt kaffe odlas. Den här kampanjen är en del av det.”

Caffè Nero är ett familjeägt europeiskt premiumkafé som slog upp portarna i Sverige 2019. Sedan Caffè Nero Foundation startades 2016 har det samlat in över tre miljoner kronor till välgörande ändamål, bland annat till ett vattenreningsprojekt i ett av jordbrukssamhällena som odlar kaffebönorna, till uppbyggnaden av en skola i Nepal som förstördes av en jordbävning och till Läkare Utan Gränser för att finansiera ett sjukhus för syriska flyktingar.

”Som kafé är vi ganska unika eftersom vi äger hela vår leveranskedja. Vi har direkta relationer med våra bönder och arbetar tillsammans med dem så att de kan producera och sälja bönor av högsta kvalitet som vi sedan rostar i vårt eget kafferosteri innan varje kopp förbereds av baristas på våra kaféer. Att stödja de samhällen där hela processen startar är väldigt viktigt för oss”, säger Caffè Neros talesperson.