Cadierbaren på Grand lanserar en helt ny cocktailmeny

Avalanche En cocktail inspirerad av Cadiers nordligare expeditioner bland fjälltoppar och frisk luft.

Cadierbaren på Grand Hôtel har sedan våren 2018 genomgått en förvandling sedan Emil Åreng och Christian Grevius tog över ansvaret för cocktailbaren. Nu presenterar de en ny lekfull cocktailmeny där man både får ta del av historien om Grand Hôtel och dess grundare Régis Cadier, och en massa helt oväntade smakkombinationer på deras cocktails.

Emil och Christian

Emil Åreng och Christian Grevius är några av Sveriges mest uppmärksammade bartenders, och tillsammans har skapat den nya cocktail menyn i Cadier baren på Grand Hotel i Stockholm.

– Vi arbetar väldigt bra ihop även fast våra kreativa uttryck ibland skiljer sig åt. Grunden och ingredien- serna tar vi ofta fram tillsammans och sen försöker vi hitta roliga lösningar på serveringar. Christian har grymma idéer som är lätta att skapa spännande historier kring. En cocktail i Cadierbaren ska vara mer än en smakupplevelse, säger Emil Åreng.

De har utgått från det klassiska MixMax-spelet där varje bricka i spelet representerar en drink. De olika karaktärerna, som kan kombineras i all oändlighet, är baserade på Régis Cadiers resa från Frankrike, via Ryssland, till Sverige och hans upplevelser av våra svenska traditioner. Drinkarna kan beställas var för sig, men man kan också bygga sin egen karaktär med hatt, ansikte, kropp och fötter i en sk ”flight” där man får de fyra drinkarna i mindre varianter.

Antimon 2.0
I den här uppdaterade versionen av en av våra populäraste signaturdrinkar hyllar vi Cadiers intresse för odling och botanik.

– Vi ville lyfta Régis Cadier och vi kom fram till ett kreativt sätt att berätta hans livshistoria genom cocktailmenyn. Tillsammans med våra duktiga kollegor hoppas jag att vi kan erbjuda lekfulla och utmanande drinkar som lämnar våra gäster med en riktig Grandupplevelse, säger Christian Grevius.

Från och med nästa år adderas det en ny karaktär varje månad vilket innebär fyra nya drinkar till den redan gedigna cocktaillistan. Cadierbarens nya cocktailmeny finns tillgänglig från ‪den 22 november‬ och förutom den lekfulla presentationen återfinns flera nya signaturcocktails i menyn.

Av Malin Nordblom