Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning!

Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick med all tydlighet i förra veckan då vi bjöd in till ett världsrekordförsök i Whiskyprovning. 2 283 personer hade anmält sig och inför representanter från Guinness World Records putsades det gamla rekordet med 31 deltagare.

Världsrekordprovningen ägde rum på En Öl och Whiskymässa i Göteborg som besöktes av 25 000 personer. Därmed har mässan i Göteborg etablerat sig som en av Europas största i sitt slag. Rekordprovningen leddes av Adam Hannett, som är Master Distiller på Bruichladdich. Han guidade deltagarna från scen och två gigantiska tv-skärmar genom de tre varumärkena Bruichladdich, Port Charlotte och Octomore.

– Det var en mäktig upplevelse. Tänk att det kommer nästan lika många människor på en provning med mig och Bruichladdich som det bor på hela Islay. Det är en höjdpunkt i vårt destilleris historia och det känns såklart jätteroligt för mig, helt oförglömligt, säger Adam Hannett.

Att arrangera en sådan här gigantisk provning är en enorm apparat och en logistisk utmaning av stora mått. Enbart att hälla upp tre sorters whisky tog fyra timmar.

– Det har såklart varit en häftig resa sedan vi drabbades av den här idén till dess vi står här och faktiskt har slagit rekordet. Det trodde vi inte riktigt att vi skulle klara, säger David Kringlund, Brand Manager på Nigab som representerar Bruichladdich i Sverige.

https://nigab.se/producent/bruichladdich/