Boqueria öppnar i Åre!

Nu är det äntligen officiellt. Napolyon Sürer och Fredrik Larsson öppnar Boqueria i Åre på heltid efter vinterns gästspel!

Boqueria kommer att servera spanska tapas och mindre serveringar, och blir ett fint tillskott i Åres restaurangliv.

Gäster som har besökt Boqueria i Stockholm kommer att känna igen sig,  men de kommer även att ha en del nyheter i både inredning och på menyn. 

Inredningen och designen kommer att göras av Tengbom, en väletablerad arkitektfirma som har väldigt många spännande projekt i ryggsäcken bland annat Boqueria i Stockholm.

I köket kommer Fredrik Larsson, som idag är Kökschef på Boqueria och delägare i Boqueria Åre, att ansvara för. En hel del roliga teman och en Chefs-dinner är redan under planering.

Utöver restaurangen så kommer det även att finnas ett orangeri där vi erbjuder med livemusik, DJ’s, event och fester. Detta kommer att arrangeras av de nöjesansvariga, Fjodor Nikolajev och Alvin Nyström. 

-Vi har ju under en tid planerat att expandera på annat håll, och tyckte efter gästspelet på Tott för 2 månader sen att Åre är en fantastisk plats. Vårt koncept kommer passa perfekt tror vi. Man kommer känna igen sig från Stockholm men skillnaden blir nog att vi kommer kunna  arbeta ännu tydligare och mer ” individuellt” med våra gäster. Folk är ju trots allt på semester och vill uppleva saker som gör just semestern oförglömlig. Åre har ju redan en fantastisk resturang-scen och nivån är extremt hög för att vara en så liten ort så vi går in i det här med största respekt för våra konkurrenter eller snarare kolleger. Alla är superbra tycker vi, säger Fredrik Larsson, kökschef och delägare av Boqueria Åre. 

Av Malin Nordblom