Bocuse d’Or 2021 flyttas till september!

Sebastian Gibrand Bild Malin Nordblom

Den stora världsfinalen i Bocuse d’Or i Lyon flyttas till den 26-27 september 2021! Förra året säkrade Team Sweden med Sebastian Gibrand i spetsen en bronsmedalj i EM. I världsfinalen i Bocuse d’Or 2021 ska Sverige ställas mot 23 länder i jakten på de åtråvärda medaljplatserna. Sebastian Gibrand är redan en veteran i Bocuse d’Or sammanhang då han tävlar för Sverige för andra gången i rad.

Sebastian har bestämt sig för att slå sin gamla placering – en silverbocuse från 2019.

– Vi ska nu ladda om och se till att vi har så bra förutsättningar och träningsschema vi kan under våren och sommaren. Jag är glad att de i god tid meddelat att tävlingen flyttas, vilket möjliggör för alla länder att planera sin träning inför världsfinalen. För oss i svenska teamet är det fortsatt guldmedaljen vi har i sikte, säger Sebastian Gibrand.

Det svenska teamet Sebastian Gibrand är Sveriges representant i Bocuse d’Or. Med sig har han svenska teamets coach, tillika kompisen och tidigare Bocuse d’Or-finalisten, Jonas Dahlbom. Henrik Norström är Sveriges president i den svenska satsningen och som commis/assistent står 20-årige Jakob Persson. Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Gastronomi Sverige och Svenska Bocuse d’Or Akademien.

Malin Nordblom