Art Bakery firar med fotoutställning av Charlie Bennet

Fotoutställningen Confectionation har nu vernissage på Art Bakery på NK i Stockholm. Utställningen är framtagen för att fira bageriets och konsthallens ettårsjubileum. Confectionation består av stora kulinariska verk i färgstark retrostil som skapats av fotografen Charlie Bennet. 

Art Bakery är ett bageri och en konstutställningshall som öppnade på Regeringsgatan 47 i NK Parkaden för ett år sedan. Till jubileumet har utställningen Confectionation skapats i samarbete med fotografenCharlie Bennet. För stylingen av bilderna står den erfarna matstylisten Elisabeth Johansson och bakverken på fotografierna är skapade av stjärnkonditorn Frida Bäcke.

– Jag blev superpeppad från första sekund eftersom Art Bakery vågar göra något som verkligen sticker ut, säger fotografen Charlie Bennet. De flesta av bilderna är kaxigt stora och vi tror att folk antingen kommer att älska eller hata dem. Projektet är ett av de absolut roligaste jag någonsin gjort som fotograf och konstverken lär garanterat väcka känslor.  

Charlie Bennet arbetade tolv år inom reklambranschen innan han 2009 sadlade om till frilansande fotograf. Idag delar han sin tid mellan Stockholm och New York med uppdragsgivare som Wallpaper, New York Times och Dagens Industri. Favoritmotiven är mat, stilleben och interiör vilket han fått leva ut till fullo i Art Bakerys utställning.

Namnet Confectionation leker med orden confectionarynationfascination och saturation. Confectionary avser bakverken medan nation anspelar på Sverige som fikaland. Fascination och saturation syftar på det speciella och färgstarka manér som präglade 60-talets matbilder. Inspirationen till Confectionation kommer från USA där stilen återigen har börjat synas i ledande mattidningar, såsom Bon Appétit Magazine. 

Utställningen pågår under våren med start 15 januari och konstverken kan inom snar framtid köpas på plats.