ARKET lanserar glögg tillsammans med Blossa Illustrationer av Ilon Wikland

ARKET har tillsammans med Blossa tagit fram en glögg, dekorerad med unika illustrationer av Gamla Stans julmarknad. Motiven är framtagna av konstnären Ilon Wikland, känd för sina illustrationer till Astrid Lindgrens böcker. Den perfekta gå-bort-gåvan för julens festlighter.

Glöggen är framtagen med originalreceptet på Blossa glögg från 1895, kryddsatt med kanel, ingefära och kryddnejlika. Denna specialutgåva är alkoholfri, och kommer att serveras i ARKETs caféer, och säljas på flaska i samtliga butiker från och med den 14 november. Priset per flaska är 59 kr.

I samband med lanseringen av den nya glöggen, kommer ett nytt bakverk att finnas tillgängligt i ARKETs caféer. En sockerkaka med ingefärssmak signerad Martin Bergh, kökschef på Arket, och Blossas Chief Blender Åsa Orsvärn. Smakerna i sockerkakan går i en palett av söta, varma vintersmaker och gifter sig väl med kryddigheten i glöggen.

Blossa glögg är en del av den svenska jultraditionen sedan 1800-talet, och för tankarna till familjära möten kring ljus, värme, glädje och julens alla måltider och smaker.