Årets mest betydelsefulla julklapp: pepparkaksformar designade av barn med hjärtfel

För att uppmärksamma det faktum att 2000 barn varje år föds med hjärtfel lanserar Hjärtebarnsfonden julens kanske mest betydelsefulla gåva: pepparkaksformar designade av barn med hjärtfel.

Julens mest klassiska kaka är pepparkakshjärtat. Men alla hjärtan har inte en perfekt form. Därför lanserar Hjärtebarnsfonden julens kanske mest betydelsefulla gåva: pepparkaksformar designade av barn med hjärtfel.

Fyra hjärtebarn, Arvid, Ellie, Alvin och Penny, har fått skapa unika pepparkaksformar som kommer i en exklusiv utgåva om 50 st, handformade av silversmeden Beata Svensson och tillverkade i rostfritt stål. Formarna säljs till ett pris av 350 sek och levereras i en presentlåda, perfekt att ge bort som julklapp.


Kicki, mamma till hjärtebarnet Ellie 8 år, som har lungsjukdomen Long Tracheal Stenosis:

”Varje dag föds 6 barn i Sverige med hjärtfel. Oavsett hur allvarligt hjärtfelet är så innebär upptäckten av ett litet trasigt barnhjärta alltid en livslång oro och sorg för hela familjen. Jag hoppas att många vill baka med hjärtat i år så att vi tillsammans kan hjälpa fler barnhjärtan att, precis som Ellies, fortsätta slå.”

Beställ innan den 15 december på www.hjartebarnsfonden.se för leverans innan jul.

100% av intäkterna går till Hjärtebarnsfonden – organisationen som bidrar till forskning och
stöttar barn som drabbas av medfödda hjärtfel och deras familjer