Apple Ice – en fläkt av vår och sommar

Brännland Iscider grundades i Vännäsby utanför Umeå 2011. Deras vision var enkel men storslagen: Man ville skapa världens bästa dessertvin. Och råvaran skulle inte vara druvor utan svenska äpplen. För ingenstans i världen smakar de bättre än i Sverige. Långa, ljusa sommardagar och förhållandevis svala nätter ger en långsam mognad som laddar frukten med sötma, syra och komplexa smaker.

Brännland har redan nått internationell stjärnstatus med bland annat fem guldmedaljer i International Wine & Spirit Competition. Brännland blev första svenska vin att serveras på en Nobelmiddag, och man finns med på vinlistan hos trestjärniga Michelinrestauranger som engelska Fat Duck, Arzak i spanska San Sebastian och Hotel de Ville Crissier nära Lausanne.

Apple Ice – en fläkt av vår och sommar
Om Brännlands vanliga iscider kännetecknas av en lite mörkare höstton har Apple Ice ett ljusare anslag som ger känsla av vår och sommar. I årgång 2021 har det vidareutvecklats till ett elegant vin som är möjligt att njuta nu men som fått större potential för lagring.

Äppelsort: Mutsu
Alkoholhalt: 10%
Restsocker: 99 g/liter
Total syra: 12,9 g/liter
Karaktär: Kristallklart, gyllene vin med söt, frisk doft med inslag av citrus och mineral. Söt smak med fin balanserad syra och inslag av röda äpplen, citrus och honung.
Passar till: Serveras kyld (8–12 grader) som aperitif eller till ostron, lagrade ostar eller lätta, friska desserter.

Brännland Apple Ice 2021 | 219 kr | 750 ml | Nr 92649 | 1200 flaskor