Albin Edberg gästspelar hos Arla Unika

Prisade kocken Albin Edberg gästspelar som kökschef hos Arla Unika i Östermalms Saluhall i sommar. Albin intar restaurangen de två första veckorna i augusti och utlovar klassiska smaker med japanska influenser.

Albin Edberg är en meriterad kock med två medaljer från den prestigefyllda internationella tävlingen Bocuse d’Or, där han som Tommy Myllymäkis commis tog hem guld i Bocuse d’Or Europe i Stockholm 2014 och brons i Bocuse d’Or i Lyon 2015. Albin är även delaktig i det nuvarande svenska Bocuse d’Or teamet, men den här gången som Team Coordinator. Albin arbetar dessutom som frilansande kock, och har tidigare erfarenhet från restauranger som Sjön, Tak och Unn.
– Det ska bli väldigt roligt att få laga mat med Unikas produkter, speciellt eftersom jag älskar ost, berättar Albin.
Men att skapa rätter med ost i fokus har, trots hans gedigna erfarenhet, varit en utmaning.
– Det är enkelt att bara riva osten över maten, men nu vill jag hitta nya vägar. Osten behöver däremot inte alltid spela huvudrollen, utan kan istället tillföra ett djup till rätten.

Under gästspelet i sommar kommer Albin att bjuda på höga, raka och ganska klassiska smaker med en twist – som gärna flirtar med Japan. Exempel från menyn kan vara matjessill från Norröna med färskpotatis, dashibuljong, rädisor, dill och osten Gammel Knas eller en dessert där blåmögelosten Kovending karamelliseras och serveras med rabarberkompott och råhyvlad rabarber.

Albin Edberg gästspelar som kökschef hos Arla Unika under vecka 31 och 32.