Sebastian Pettersson, som precis var med och tog guld med Kocklandslaget i Culinary World Cup. Vi ställde våra Snabba Frågor till Sebastian:
Varför utbildade du dig till kock?
– Egentligen av en slump. Jag har alltid sysslat med musik tidigare, men kände för att lära mig något nytt under min gymnasietid.
Vad är det roligaste med att arbeta inom restaurang branschen?
– Att man får arbeta med det som är ens största passion!
Din största merit enligt dig?
– VM-Guld med Kocklandslaget 2018.
Vilket är ditt favorit matland?
– Danmark.
Vad ger dig inspiration?
– Andra drivna kockar/konditorer i branschen.
Vilken maträtt är bäst att förföra någon med?
– Nykörd glass.
Vilket köksredskap kan du inte vara utan?
– Vågen.
Vilket är ditt bästa matminne?
– Hade en gång en fantastisk middag på den franska landsbygden med lokala råvaror och viner. Magiskt!
Vem har varit den största inspirationen i din karriär för dig?
– Fredrik Borgskog, utan tvekan.
Vad gör du om 5 år?
– Jag skulle vilja driva en restaurang tillsammans med vänner ftån Kocklandskaget.
Vad måste finnas på ditt julbord?
– Mjuk pepparkaka.
Av Malin Nordblom