Vi träffade Sanny Lind som är matkonsult, har catering och driver Krubb Stockholm.
Innan har han arbetat för Pontus Group, Maze Gordon Ramsay, Villa Talliden, Sheraton hotell, Hard Rock café, Pelikan och Dramaten restaurangerna. Vi ställde lite snabba frågor till Sanny.
Vilka är dina favorit råvaror?
– Det som ligger i säsong, jag anpassar mig efter det.
Vilken är din största merit?
– Att ha fått arbeta på Gordon Ramsey’s Maze i London.
Brukar du laga mat hemma?
– Jag försöker att ta mig tid att laga mat hemma.
Varför blev du kock?
– Hela min familj är matintresserad, så det har alltid varit ett intresse.
Vilket är ditt favorit matland?
– Italien, men även svensk och amerikansk mat.
Viljen är den bästa matupplevelsen du haft?
– Rest Per Se i New York. Men även min gammelfarmors middagar i Italien.
Vad ger dig inspiration?
– Bruce Springsteen, jag såg en intervju med honom där han sa attt när man går upp på scenen så ska man ge 110% . Ge allt, det försöker jag göra.
Vad vill du lära dig mer i köket?
– Jag vill lära mig mer om nya moderna tekniker i köket.
Vilket är ditt favorit köksredskap?
– Min Victoriniox kniv som är 18 år gammal.
Var utbildade du dig till kock?
– Jag utbildade mig på Globens hotell och restaurangskola.
Intervju och bild: Malin Nordblom