Vi träffade Kajsa Åkerblom från Torpedverkstan på Skeppsholmen i Stockholm. Innan dess så har hon arbetat på båt, haft Glashuset på Värmdö, restauranger och catering i Mexico och var med och öppnade Urban Deli.
1, Svenskt eller mexikanskt?
– Mexikanskt
2, Vilka är dina favorit råvaror?
– Vitlök, koriander och chili.
3, Din största merit
– Att få vara med och öppna Urban Deli i Stockholm.
4, Lagar du mat på kvällarna?
– Gärna, jag lagar enkel mat då.
5, Varför blev du kock?
– Sen jag var 4 år har jag älskat att vara i köket, så det var ett enkelt val.
6, Den bästa matupplevelsen du haft?
– När min syrra bodde i Barcelona, man åkte upp i en byggnadsställning. Och såg ut över hela staden under tiden man åt.
7, Var får du inspiration ifrån?
– Jag får den av att gå ut och äta, titta på ställen och saker och av att resa.
8, Vad skulle du vilja lära dig att tillaga?
– Molles av donjas typ farmor i Mexico
9, Vilken maträtt är bäst att förföra någon med?
– Chokladdesserter och skaldjur! Ej tillsammans dock.
10, Favorit köks/mat historia
– När vi hade en brölllopsmiddag i Mexico för 400 pers utan vare sig el eller vatten. Kämpigt, men det gick!
Text och bild: Malin Nordblom