Gourmet träffade Anders Isaksson som arbetat på Lilla Ego och på Svenska konsulatet i New York. Nu arbetar han som frilans. Vi ställde lite frågor till Anders:
Var utbildade du dig till kock?
– På en internatskola i Hällefors.
Vad är det roligaste med att arbeta inom restaurang branschen?
– Pulsen i service, att möta glada och nöjda gäster.
Varför blev du kock?
– Redan när jag var lite älskade jag mat. Men det var min hemkunskaps lärare som uppmuntrade mig att söka in på Restaurang programmet.
Favorit matland?
– Frankrike alla dagar i veckan!
Vad ger dig inspiration?
– Människor med passion.
Vilket köksredskap kan du inte vara utan?
– Vill säga en vass kniv men känns som en självklarhet. Ett Microplane (ett fint rivjärn) .
Ditt bästa matminnet?
– Nystekta plättar hos farmor och farfar, med drottningsylt och lätt vispad grädde.
Vad är det roligaste med att vara kock?
– Att man ständigt utvecklas och aldrig kan bli fullärd.
Någon ny dröm i yrkeslivet?
– Att öppna krog (har iof alltid var en dröm) .
Vad måste finnas på ditt julbord?
– Många rätter! Janssons frestelse, julskinka och sill.
Av Malin Nordblom