Anders Isaksson

Bild: Malin Nordblom

Gourmet träffade Anders Isaksson som arbetat på Lilla Ego och på Svenska konsulatet i New York. Nu arbetar han som frilans. Vi ställde lite frågor till Anders:

Var utbildade du dig till kock?

– På en internatskola i Hällefors.

Vad är det roligaste med att arbeta inom restaurang branschen?

– Pulsen i service, att möta glada och nöjda gäster.

Varför blev du kock?

– Redan när jag var lite älskade jag mat. Men det var min hemkunskaps lärare som uppmuntrade mig att söka in på Restaurang programmet.

Favorit matland?

– Frankrike alla dagar i veckan!

Vad ger dig inspiration?

– Människor med passion.

Vilket köksredskap kan du inte vara utan?

– Vill säga en vass kniv men känns som en självklarhet. Ett Microplane (ett fint rivjärn) .

Ditt bästa matminnet?

– Nystekta plättar hos farmor och farfar, med drottningsylt och lätt vispad grädde.

Vad är det roligaste med att vara kock?

– Att man ständigt utvecklas och aldrig kan bli fullärd.

Någon ny dröm i yrkeslivet?

– Att öppna krog (har iof alltid var en dröm) .

Vad måste finnas på ditt julbord?

– Många rätter! Janssons frestelse, julskinka och sill.

Av Malin Nordblom